Укравтодору закуплять нову техніку вперше за 6 років

Укравтодору закуплять нову техніку вперше за 6 років

Укрінформ
До кінця місяця "Укравтодор", вперше за 6 років, розпочне закупати нову техніку.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян. 

"Вперше за 6 років нова техніка для Укравтодору", - наголосив він.

При цьому, як уточнюється на сайті ПАТ«ДАК «Автомобільні дороги України» ("Укравтодор"), Комітет Верховної ради з питань бюджету погодив виділення 244 млн грн на закупівлю нової зимової техніки.

Передбачається, що фінансування має вистачити на 56 одиниць нової техніки в облавтодори, яка розподілятиметься в залежності від обсягу доріг у регіоні та фінансового стану кожного окремого дорожнього підприємства. 

Зазначається, що при закупівлі перевага надаватиметься українським виробникам, які оснащують техніку за європейськими зразками. 

Передбачається не лише оновити автопарки облавтодорів, але й розпочати впроваджувати сучасний досвід зимового утримання доріг.

Закуповуватиметься виключно зимова дорожня техніка. За даними "Укравтодора" її нестача зараз найбільш відчутна: за нормативами на балансі Компанії має бути 13 тисяч одиниць техніки, на сьогодні її існує тільки 4,4 тисячі. Середній вік техніки налічує 15-20 років, більшість якої не підлягає ремонту.

Використовувати нові дорожні машини планують в першу чергу на головних магістралях країни, враховуючи важливість дорожніх артерій та інтенсивність руху на них.

Нагадаємо, фінансування на придбання зимової дорожньої техніки передбачено постановою КМУ №303 від 29 березня 2017 року на  суму 244 млн грн з коштів, що були залучені під державні гарантії Укравтодором у попередні роки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-