Нафта дешевшає  на даних Міненерго США про запаси

Нафта дешевшає на даних Міненерго США про запаси

Укрінформ
Ціна нафти знижується в четвер у рамках корекції після зростання цін у середу на тлі даних Міненерго США про запаси "чорного золота" в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,36% до $52,02 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,37% - до $48,89 долара за барель.

Подорожчанню "чорного золота" в середу сприяли дані Міненерго США про зниження запасів нафти в країні. Так, комерційні запаси нафти у США (за винятком стратегічного резерву) за тиждень, що завершився 12 травня, знизилися на 1,8 мільйона барелів, або на 0,3% - до 520,8 мільйона барелів. Експерти при цьому чекали більшого зниження - на 2,283 мільйона барелів, або на 0,43%, до 520,217 мільйона барелів. При цьому запаси бензину скоротилися всього на 0,413 млн барелів замість тих, що очікувалися 0,731 млн, а запаси дистилятів - на 1,94 млн замість 1 млн.

Менше, ніж очікувалося, зменшення запасів нафти і бензину викликало падіння цін на нафту, але вони відновилися пізніше в ході торгів, коли інвестори переключили увагу на майбутній саміт ОПЕК. Очікування, що ОПЕК продовжить поточну угоду про скорочення обсягів видобутку нафти на саміті наступного тижня, зростають, оскільки ряд країн, включаючи Кувейт, Ірак, Оман і Венесуелу, заявили, що підтримають цю пропозицію.

Проте, Міжнародне енергетичне агентство в середу попередило, що спроби ОПЕК скоротити надмірну пропозицію можуть провалитися, навіть якщо організація продовжить угоду.

Незважаючи на нещодавнє зростання цін на нафту, ф'ючерси втратили велику частину досягнень, отриманих з листопада, коли ОПЕК і деякі виробники, що не входять у неї, домовилися скоротити обсяг видобутку нафти на 1,8 млн барелів на день.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 52,09 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,03 долара за барель, що на 18 центів нижче рівня закриття торгів ($52,21).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-