Право експорту до ЄС вже отримали 280 українських підприємств

Право експорту до ЄС вже отримали 280 українських підприємств

Укрінформ
Право експорту своєї продукції на територію Європейського Союзу на сьогодні мають 280 українських підприємств, 100 з яких є виробниками продукції.

На цьому наголосив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час першого засідання Підкомітету з управління санітарними та фітосанітарними заходами (СФЗ) Комітету Асоціації Україна - ЄС у торговельному складі, повідомляє прес-служба відомства.

«Сьогодні право експорту своєї продукції на територію Європейського Союзу мають 280 українських підприємств. Із цієї кількості 100 підприємств - виробники продукції для споживання людиною, а це молоко та молочні продукти, м'ясо птиці, продукти з м'яса птиці, риба та рибопродукти, яйця та яйцепродукти, мед бджолиний, живі виноградні равлики та деяка інша продукція. Загалом, ми досить позитивно оцінюємо динаміку нашої співпраці», - зазначив керівник Держпродспоживслужби.

Він додав, що Держпродспоживслужба дуже відповідально ставиться до інспектування підприємств, які зацікавлені в експорті своєї продукції на територію Євросоюзу.

Учасники засідання також обговорили перспективи експорту української яловичини до ЄС. У цьому напрямку сторони окреслили завдання, які потрібно виконати, та конкретизували дії кожної зі сторін.

Перше засідання Підкомітету з управління санітарними та фітосанітарними заходами (СФЗ) Комітету Асоціації Україна - ЄС у торговельному складі відбулося 16 травня 2017 року в Києві під співголовуванням Лапи та начальника відділу двосторонніх міжнародних відносин Генерального Директорату з питань охорони здоров'я та безпечності харчових продуктів Європейської комісії (DG «SANTE») Ван Дика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-