Україна зацікавлена у використанні логістичного агрохабу Мальти

Україна зацікавлена у використанні логістичного агрохабу Мальти

Укрінформ
Україна та Республіка Мальта планують реалізувати спільні проекти у сфері аграрної логістики та розвитку інфраструктури для збільшення експортних поставок.

З цією метою обговорили можливість створення двосторонньої робочої групи щодо торгового та логістичного агрохабу на країни Північної Африки. Про це йшлося під час зустрічі офіційної делегації на чолі з Президентом України Петром Порошенком та Прем'єр-Міністра Республіки Мальта Джозефа Муската, повідомляє Урядовий портал.

Домовленості щодо агрохабу відбулися між міністром аграрної політики та продовольства Тарасом Кутовим і міністром сільського господарства Мальти Родеріком Галдесом.

"Україна є важливим гравцем у забезпеченні світової продовольчої безпеки. Для досягнення цієї мети ми розглядаємо мальтійську сторону як потенційного логістичного партнера. Зокрема, транспортно-логістичні потужності Мальти можуть бути ефективним середземноморським агрохабом для українських експортерів. Така можливість дасть змогу виконувати контракти на постачання зернових до країн Північної Африки", - зазначив Кутовий.

Окрім того,  було обговорено перспективи розвитку двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією. Українська сторона запропонувала розширити номенклатуру товарів, що експортуються до Мальти. Зокрема, йшлося про такі товари, як молочна продукція, плоди, горіхи та цедра, мед, кондитерські вироби, олія та інше.

У 2016 році Україна експортувала до Мальти: зернові злаки; олію; залишки і відходи харчової промисловості.

У 2017 році Україна експортує до Мальти натуральні та мінеральні води; продукцію борошномельно-круп'яної промисловості; м'ясо та субпродукти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-