Мінагро хоче активізувати співпрацю з Іраком

Мінагро хоче активізувати співпрацю з Іраком

Укрінформ
Задля розвитку двосторонньої співпраці в аграрному секторі Україні та Республіці Ірак необхідно активізувати спільний діалог на міжурядовому рівні між профільними міністерствами.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. 

"За результатами 2016 року, товарообіг сільськогосподарською продукцією між нашими країнами склав $ 142,5 млн, саме завдяки експорту українських продуктів харчування. Ключовими товарами стали: м'ясо, яйця, фрукти, горіхи та олія. Але наші країни мають значний потенціал для поглиблення торговельних відносин в аграрної галузі. Окрім того, маємо активно працювати над тим, щоб українська аграрна продукція постачалась до Іраку напряму, а не через треті країни, тому що це автоматично збільшує вартість експорту",- підкреслила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева. 

Вона додала, що одним з головних кроків є активізація системного діалогу на урядовому рівні. Для цього мінагрополітики розробило проект двостороннього меморандуму про взаєморозуміння між профільними міністерствами двох країн. Текст меморандуму  Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Ірак в Україні Бакір Ахмед Азіз Аль-Джаф передасть на опрацювання до Іраку. 

Трофімцева нагадала, що до компетентних органів Іракської Республіки з боку Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів вже було направлено список відповідних сертифікатів, з метою активізації експорту українських харчових товарів тваринного походження. А саме: м'ясо птиці, яловичини, баранини, яєць та інших видів продукції.  

Нагадаємо, у 2016 році експорт української аграрної продукції до Республіки Ірак становив $142,5 млн, це більше на 10,5% ніж в 2015 році. В основному експортувалися: м'ясо та субпродукти - $80,8 млн, яйця птиць - $15,4 млн, плоди, горіхи та цедра – $ 13,2 млн, олія - $10 млн. З Іраку Україна імпорт не здійснювала. За 3 місяці 2017 року експорт склав - $16,8 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-