У

У "Борисполі" сподіваються на дохід через майбутнє зниження аеропортових зборів

Укрінформ
У міжнародному аеропорту "Бориспіль" сподіваються компенсувати протягом півтора роки за рахунок збільшення пасажиропотоку падіння доходу у зв'язку з очікуваним зниженням аеропортових зборів.

Про це сказав генеральний директор МА "Бориспіль" Павло Рябікін під час брифінгу сьогодні, 11 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли базовий збір, який представляє собою основу доходу аеропорту "Бориспіль", зменшується на 25%, природно знижується і загальна прибутковість. Ми для себе зробили розрахунки і передали їх до Міністерствв інфраструктури. І Міністерство інфраструктури йде свідомо на те, що якийсь час буде просідання у доходах. Але ми дуже розраховуємо на збільшення пасажирообігу, що повинно настати за зниженням вартості перевезення, і на компенсацію недобранних доходів протягом найближчих півтора роки", - розповів Рябікін.

За його словами, в другому півріччі 2017 року недоотримання в доході буде компенсовано за рахунок приросту пасажирообігу, а ось заплановані фінансові показники 2018 року, ймовірно, доведеться скоригувати.

Як повідомлялось, Міністерство інфраструктури України розробило проект наказу про зниження низки зборів в аеропортах для здешевлення обслуговування авіакомпаній і зниження вартості квитків.

Зокрема, пропонується знизити: розмір збору за обслуговування пасажирів в аеровокзалі для міжнародних сполучень; скасувати збір за наднормативну стоянку повітряного судна, на розміщення (базування) якого з аеропортом укладено відповідний договір на певний строк; надати аеропорту право на застосування знижуючих коефіцієнтів до граничних ставок зборів на час виконання чартерних і нових рейсів;визначити вартісну основу і формули розрахунку аеропортових зборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-