Шахтарський мітинг у Кривбасі поставили на

Шахтарський мітинг у Кривбасі поставили на "паузу" - до 19 травня

Фото
Укрінформ
На ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», де більше тисячі протестувальників вимагали підвищення заробітних плат і відставки гендиректора Парамжита Калона, мітинг закінчився, але вимоги шахтарів лишилися.

Про це повідомило видання Кривбас он-лайн.

«Металурги вимагали зустрічі з вищим керівництвом, однак гендиректор Парамжит Калон зараз не в місті. До мітингувальників виходив представник профспілки, але його слухати не стали. Криворізький активіст Сергій Іванченко оголосив про своє голодування, поки не будуть виконані вимоги працівників «АрселорМіттал Кривий Ріг», однак був висміяний останніми», - пише видання.

Відомо, що адміністрація підприємства попросила «паузу» до 19 травня, коли буде вирішене питання про підвищення зарплат. Працівники зі свого боку зажадали, щоб всі переговори велися відкрито, без кабінетних «перешіптувань».

Як раніше повідомляв Укрінформ, 4 травня шахтарі чотирьох шахт Криворізького залізорудного комбінату - «Родіна», «Октябрська», «Гвардійська», «Тернівська» не вийшли після нічної зміни на поверхню. Під землею, на глибині 315 метрів, вони провели профспілкові збори і вимагали підвищити зарплату для робітників основних професій до рівня 2012 року, тобто еквівалента 1000 доларів.

Голова правління КЗРК Федір Караманиць спустився в шахту «Родіна», щоб провести переговори, він пообіцяв підвищити заробітну плату на першому етапі на 20%, до Дня шахтаря ще на 30%, а до кінця року на 100%.

Після цього гірники нічної зміни піднялися на поверхню, а перша зміна, що їх змінила, спустилася і продовжила збори під землею. Було ухвалене спільне звернення до акціонерів компанії.

У суботу, 6 травня, до вимог колег приєдналися гірники шахти «Артем-1» групи АрселорМіттал.

Фото: krnews.ua

В середу, 10 травня, після зміни під землею на глибині понад 1300 м, вимагаючи підвищення заробітної плати, залишилися гірники шахти «Суха Балка», що у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

У четвер, 11 травня, робітники ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» зайшли в адмінбудівлю і вимагали відставки гендиректора Парамжита Калона. Також на шахтах у Кривому Розі дружини разом із дітьми протестувальників та іншими родичами та близькими перекрили під'їзні колії до підприємств і шахт та зупинили цим відвантаження продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-