Уряд удосконалює механізм фінансування будівництва сховища для відходів АЕС

Уряд удосконалює механізм фінансування будівництва сховища для відходів АЕС

Укрінформ
Уряд схвалив проекти законів про внесення змін до статті 4 Закону України "Про поводження з радіоактивними відходами" щодо удосконалення механізму фінансування поводження з радіоактивними відходами, а також "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення поводження з радіоактивними відходами".

Про це на засіданні уряду сказав міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У разі прийняття законодавча база України у сфері фінансування поводження з радіоактивними відходами буде приведена у відповідність до зобов'язань, які ми маємо на міжнародному рівні, а також приведе до якісного безпечного поводження з РАВ (радіоактивними відходами - ред.)", - сказав Семерак.

Ці два проекти законів розроблені виходячи з необхідності виконання державою зобов'язань щодо належного погодження з радіоактивними відходами.

"В Україні обсяги радіоактивних відходів щороку становлять 3-4 млн кубометрів, однак за часи незалежності не було побудовано сховища. Сьогодні перед урядом стоїть необхідність надолужити втрачений час. У 2018 році з РФ почнуть повертатися високоактивні відходи, що утворилися внаслідок переробки ВЯП (відпрацьованого ядерного палива - ред.) з українських АЕС. Будівництво сховища є необхідним, а запропоновані механізми спрямовані на виконання цього завдання", - додав Семерак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-