Аграрії забезпечили майже третину валютних надходжень

Аграрії забезпечили майже третину валютних надходжень

Укрінформ
За 2016 рік завдяки збільшенню обсягів експорту агросектор забезпечив 28% валютних надходжень в економіку України.

Про це розповів старший аналітик міжнародної групи компаній «FOREX CLUB» Андрій Шевчишин, повідомляє AgroPolit.com.

"У 2016 році тільки експорт зернових забезпечив середньомісячне надходження валютної виручки в сумі $0,5 млрд і $0,33 млрд - масложирової продукції. Понад $0,25 млрд - від харчової промисловості й тваринництва. За винятком травня і червня, сільськогосподарська продукція забезпечувала понад 43% усього товарного експорту. Більше того, якщо подивитися на платіжний баланс і взяти все надходження за рахунком поточних операцій, то агросектор забезпечив понад 28% надходжень валюти", - зазначив Шевчишин.

Він додав, що за даними Державної служби статистики України, частка всього експорту сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки у 2016 році становила 42% від загального експорту українських товарів. Для порівняння, у 2013 році частка агропродукції становила всього 26,8%, а в 2007 році - 9,3%.

Шевчишин зазначив, що у 2016 році частка сільського господарства у ВВП країни зросла з 9% до 12% у порівнянні з 2015 роком. Експерт підкреслив, що на зростання вплинуло не лише рослинництво, а й тваринництво, харчова промисловість, роздрібні мережі та експорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-