Український ринок наповнений

Український ринок наповнений "сірими" товарами - Держспоживслужба

Укрінформ
Вітчизняний ринок промислових товарів наповнений продукцією, що не відповідає ні українському, ні європейскому законодавству: контрабандою, фальсифікатом і товарами, які не пройшли митного оформлення.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів. 

 "На жаль, український ринок наповнений «сірою» продукцією. «Сіра»  продукція – це контрабандна, фальсифікована продукція, і продукція, яка не пройшла митного оформлення. Тому дуже велика кількість побутової техніки - мобільні телефони, пральні машини, телевізори і тощо – не підготовлена для продажу на українському ринку. Якщо машинка чи інша продукція, була підготовлена для продажу, наприклад, на ринку Америки, де частота струму 60 Гц, а не 50 Гц, а напруга електроенергії 120 вольтів, а не 220, але вона була завезена і продається в Україні без урахування цих чинників і без додаткових заходів безпеки, то така продукція може бути небезпечною для українця", - зазначив заступник начальника відділу ринкового нагляду Департаменту захисту споживачів Держпродспоживслужби Сергій Литвиненко.

Він наголосив, що особливо багато "сірою" продукції реалізується через інтернет-магазини. За словами Литвиненка такі товари не відповідають українському законодавству і одночасно порушють законодавство Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-