Черкаська влада хоче зняти

Черкаська влада хоче зняти "градус напруги" довкола підприємств Фірташа

Укрінформ
Черкаська влада вживає заходів для вирішення проблем на місцевих підприємствах "Азот" та "Черкасиобленерго", але напряму в ситуацію в приватних акціонерних товариствах втручатися не може.

Про це заявив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, повідомляє прес-служба обладміністрації.

"Не перший місяць не знижується градус напруги довкола двох підприємств в обласному центрі – «Азоту» та «Черкасиобленерго». Проблеми там комплексні. І, на жаль, важелів впливу в нас не так багато – це публічні акціонерні товариства. Водночас ідеться про долі тисяч черкащан, які там працюють. Тому ми не можемо лишатися осторонь. Постійно комунікуємо з центральними органами влади з цього приводу, з керівництвом підприємств", - заявив очільник області.

Ткаченко зазначив, що раніше звернувся до Кабміну щодо ситуації з «Азотом». Обласна влада підтримує зв’язок із першим віце-прем’єром Степаном Кубівим, який курує це питання, із профільним міністерством. Нині тривають перемовини та пошуки компромісних рішень. За інформацією керівництва «Азоту», вони розраховують запустити завод у найближчий місяць.

"Проблема з «Черкасиобленерго» частково пов’язана з «Азотом» – через борги останнього за електроенергію (понад 1 млрд грн). Теж спільно напрацьовуємо механізм, як усе врегулювати. На минулому тижні я провів комісію із надзвичайних ситуацій. Тому що «Черкасиобленерго» – це наше стратегічне інфраструктурне підприємство. Будь-який збій у його роботі матиме тяжкі наслідки для області. І для нас головне – унеможливити це", - підкреслив голова Черкаської ОДА.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, сьогодні черкаські енергетики вкотре вийшли на мітинг з вимогами виплатити зарплатню за чотири місяці. Окрім того, вони вимагають, щоб на посаду не повертали очільницю обленерго Світлану Кузьмінську, яку підозрюють в розкраданні грошей підприємства.

Укрінформ повідомляв, що 18 квітня на території ПАТ «Черкасиобленерго» відбувся санкціонований мітинг працівників товариства щодо виплати заборгованості по заробітній платні. Під час його проведення поліція виявила в будівлі групу з 30 осіб з вогнепальною та травматичною зброєю - за їхніми словами, працівників охоронної фірми. Чоловіків було опитано, зброю та боєприпаси вилучено.

За тиждень, 25 квітня, працівники "Черкасиобленерго" на кілька годин перекривали автодороги Київ-Одеса та Черкаси-Київ, щоб привернути увагу до своїх проблем.

Черкаському ПАТ "Азот", як і іншим хімічним заводам, які належать до групи OSTCHEM Holdingу у складі фінансово-промислової групи «Group DF» Дмитра Фірташа, "Укртрансгаз" з початку березня  обмежив, а потім припинив газопостачання, пояснюючи це наявною заборгованістю. Внаслідок зупинки  виробництва добрив близько 4 тис. працівників не отримують зарплати та ризикують залишитися без роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-