В Ахметова кажуть, що формула

В Ахметова кажуть, що формула "Роттердам+" працює

Укрінформ
Генеральний директор холдингу ДТЕК Максим Тимченко підтверджує, що так звана формула закупки вугілля "Роттердам+" на даний час працює.

Про це він розповів в інтерв'ю "Економічній правді".

"Так. Вона (формула "Роттердам+" - ред.) працює з точки зору того, що на базі цієї формули формується оптова ринкова ціна на електроенергію", - відповів Тимченко на запитання про те, чи працює зараз ця формула.

Раніше Прем’єр-міністр Володимир Гройсман стверджував, що цьогорічний тариф на електроенергію не включав завищеної ціни вугілля за скандальною формулою "Роттердам+".

Як відомо, у березні 2016 року Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію дорожче.

ДТЕК - стратегічний холдинг, що здійснює управління трьома операційними компаніями з активами у вуглевидобуванні, тепловій енергетиці та дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці і у видобутку газу. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-