Дорогу до польського кордону відремонтують за кошти євробанку та грантів ЄС

Дорогу до польського кордону відремонтують за кошти євробанку та грантів ЄС

Укрінформ
Реконструкцію дороги на ділянці Ковель - КПП "Ягодин" проведуть за кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і грантів Європейського Союзу.  

Про це повідомляється на офіційній сторінці Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") у Фейсбук.

"Державне агентство автомобільних доріг України досягло домовленостей із European Investment Bank щодо фінансування проекту реконструкції міжнародної автомобільної дороги М-07/Е-373 Київ — Ковель — Варшава, яка веде до найбільшого КПП на українсько-польському кордон", - йдеться у повідомленні.

Наразі обговорюється можливість реконструкції ділянки дороги від Ковеля до КПП "Ягодин" та доведення її до І технічної категорії із чотирма смугами руху.

Очікується, що фінансування проекту здійснюватиметься 50/50 за рахунок кредитних коштів European Investment Bank та грантових коштів ЄС. Ці проекти обрано із 11 раніше запропонованих до розгляду.

Довідка.

Ділянка дороги від Ковеля до КПП "Ягодин" має високу інтенсивність руху, а КПП "Ягодин" є найбільшим в Україні пунктом пропуску, через який проходить понад 1,5 мільйонів авто на рік, 300 тисяч з яких – вантажівки. Реконструкція дороги здійснюватиметься за європейськими стандартами безпеки та зручності учасників дорожнього руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-