Україна та Нідерланди підписали дворічний план дій у аграрному секторі

Україна та Нідерланди підписали дворічний план дій у аграрному секторі

Укрінформ
Міністерство агрополітики України та Міністерство економіки Королівства Нідерландів підписали у Гаазі "План дій на 2017-2018 роки" в аграрній сфері.  

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

"Реалізація цього двостороннього плану дій відбуватиметься в рамках спільних проектів. Наприклад, наразі розробляється дорожня карта по стратегії експорту українських оброблених картопляних продуктів. Крім того, вирішено співпрацювати в галузі виробництва органічної продукції та біоенергетики", - розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, основними напрямками співпраці будуть: розвиток сімейних ферм (тваринництво та картоплярство), гармонізація українського законодавства у галузях ветеринарії та фітосанітарії, науково-освітній напрямок та розвиток виробництва переробленої харчової продукції.

У 2016 році товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною і Нідерландами зріс на $182,89 млн, у порівнянні з 2015 роком, та склав $862,863 млн.

Експорт української сільськогосподарської продукції склав $707 млн. Головні товари експорту: зернові злаки, олія, м'ясо та субпродукти, залишки та відходи харчової промисловості. Імпорт нідерландської продукції в Україну становив $ 155,276 млн: живі і цибулинні рослини, какао-боби, продукти з нього, шоколад, тютюн та цукор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-