Україна може стати торговельним мостом між Китаєм та Європою, - Китайська торговельна асоціація

Україна може стати торговельним мостом між Китаєм та Європою, - Китайська торговельна асоціація

Укрінформ
Україна може стати логістичним хабом для Китаю в рамках постачання китайських товарів у Європу.

Про це заявив виконавчий директор Китайської торгової асоціації Руслан Осипенко під час китайсько-українського бізнес-форуму сьогодні, 25 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна отримала унікальні можливості. З одного боку, маючи Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, з іншого - вона приєдналася до ініціативи Китайської Народної Республіки "Один пояс, один шлях" і може стати торгівельним мостом між Китаєм та Європою. Це, у свою чергу, дозволить китайським підприємствам використовувати Україну як складальний цех, виробничу площадку та логістичний хаб в рамках постачання китайських товарів у Європу", - зазначив Осипенко.

За його словами, логічним кроком для України у використанні свого стратегічного становища має стати ініціатива України щодо початку переговорів з КНР про зону вільної торгівлі.

Нагадаємо, наприкінці минулого року посол КНР Вей Ду заявив, що країна ініціює створення зони вільної торгівлі з Україною і сподівається на активізацію дослідження цього питання з української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-