АМКУ доручив примусово стягнути з Газпрому 172 мільярди штрафу

АМКУ доручив примусово стягнути з Газпрому 172 мільярди штрафу

Укрінформ
Антимонопольний комітет України здійснив всі необхідні заходи стосовно примусового стягнення з ПАТ "Газпром" штрафу та пені.

Про це йдеться у прес-релізі АМКУ, наданому Укрінформу.

"Згідно з частиною 1 статті 116 ГПК України наказ видається стягувачу або надсилається йому після набрання судовим рішенням законної сили", - зазначається в повідомленні.

У відомстві нагадали, що на виконання рішення Господарського суду Києва від 5 грудня 2016 року за позовом АМКУ до російського "Газпром", яке набрало законної сили 22 лютого 2017 року, видано наказ про стягнення з ПАТ "Газпром" штрафу у розмірі 85 965 927 000 гривень та пені у розмірі 85 965 927 000 гривень у доход загального фонду держбюджету України.

"Антимонопольний комітет після отримання наказу направив його разом із заявою про відкриття виконавчого провадження листом від 11.04.2017 до відділу примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 22 січня АМКУ оштрафував російський "Газпром" на 85,966 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу. "Газпром" мав сплатити його до 4 травня 2016 року.

12 квітня 2016 року "Газпром" подав позов у Господарський суд Києва із проханням визнати недійсним це рішення Антимонопольного комітету, але суд не прийняв його до розгляду.

Російська компанія намагалася оскаржити це рішення, але суди вищих інстанцій підтвердили законність ухвали  Господарського суду Києва.

5 жовтня 2016 року АМКУ подав позов у Господарський суд Києва про примусове стягнення штрафу й пені. 5 грудня суд задовольнив позов української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-