Запоріжсталь стала першим отримувачем еко-кредита - Семерак

Запоріжсталь стала першим отримувачем еко-кредита - Семерак

Укрінформ
Перший еко-кредит, що видається Міністерством екології та природних ресурсів на встановлення нового обладнання для очищення викидів у атмосферне повітря, отримало ПАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь».

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, інформує Урядовий портал. 

«Вже є перші кредити в Запоріжжі, зараз ми ще 20 кредитів опрацьовуємо по всій іншій території. І для мене це є теж успіх, коли підприємці кажуть, що ми не можемо поставити новий фільтр, бо в нас немає коштів. А ми пропонуємо кредитні ресурси і впродовж року цей фільтр встановлюється і на 20% зменшуються викиди саме з цієї труби на металургійному підприємстві», - розповів Семерак.

Він також повідомив, що у 2017 році Мінекології продовжить видавати еко-кредити українському бізнесу на встановлення нового обладнання для очищення викидів у атмосферне повітря.

Міністр нагадав, що торік Мінприроди запропонувало кредитування підприємствам зі списку ТОП-100 найбільших забруднювачів.

«З державним банком ми домовилися про формування нової фінансової політики кредитування за пільговими відсотками забруднювачів українських, які готують і реалізують проекти зі зменшення викидів», - сказав міністр.

За його словами, ці заходи допоможуть суттєво поліпшити стан атмосферного повітря та сприятимуть зменшенню негативного впливу на довкілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-