"Повітряний експрес": справа про розкрадання 82 мільйонів вже у суді – НАБУ

Укрінформ
Детективи НАБУ закінчили досудове за фактом розкрадання майже 82 мільйонів гривень ДП "Дирекція з будівництва та управління національного проекту "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних об’єктів Київського регіону".

Обвинувальний акт скеровано до Києво-Святошинського районного суду Київської області, інформує прес-служба відомства.

За версією слідства, колишній виконувач обов’язків директора держпідприємства за попередньою змовою з приватною особою, використовуючи понад 20 підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності, під виглядом укладення та виконання господарсько-правових договорів здійснили розкрадання коштів ДП "Повітряний експрес", які призначалися для будівництва залізничного пасажирського сполучення м. Київ – Міжнародний аеропорт "Бориспіль".      

У вересні 2016 року правоохоронці затримали директора держпідприємства і взяли під варту.  Іншого підозрюваного – колишнього в.о. директора ДП "Повітряний експрес" – оголошено у міжнародний розшук. Стосовно нього рішенням Солом’янського районного суду міста Києва у березні 2017 року застосовано процедуру так званого "заочного засудження".     

Підслідність у даному кримінальному провадженні за Національним бюро було визначено у квітні 2016 року. Колишнім посадовцям загрожує до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-