Мінфін перевірить виплати ПДВ за 2016 рік - Данилюк

Мінфін перевірить виплати ПДВ за 2016 рік - Данилюк

Укрінформ
У Міністерстві фінансів не виключають можливості, що посадові особи Державної фіскальної служби у 2016 році зловживали своїм становищем при відшкодуванні ПДВ.

Про це на брифінгу заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Аби зрозуміти, як відбувалось відшкодування в 2016 році, чи дотримувались при цьому вимоги Податкового кодексу, ми відібрали 100 підприємств. У їх число увійшли платники з великою заявленою сумою, а також платники, які були обрані методом випадкового відбору. Ми провели аналіз за трьома параметрами: сумі відшкодування, часом відшкодування, а також стосовно хронології відшкодування, чи дотримувались черговості компаній при виплатах. Результати аналізу вказують на наявність можливих порушень законодавства посадовими службовими особами", - сказав Данилюк.

За його словами, по деяких підприємствах висновками ДФС у 2016 році не підтверджено жодної гривні бюджетного відшкодування.

"У 72 компаній зі 100 хоча б у 1 місяці була необгрунтовано зменшена сума відшкодування, іншими словами, є вірогідність, що ДФС відмовляло платникам податку у відшкодуванні сум у повному обсязі. Тільки 72 ці компанії потенційно недоотримали близько 3,2 млрд грн через неправомірні дії посадових осіб. У 50 компаній зі 100 хоча б в 1 місяці порушені строки формування висновків ДФС, по деяких заявках ДФС не давала висновки казначейству іноді по 100-300 днів, хоча законом передбачено максимум 85 днів", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-