Україна співпрацюватиме з Аргентиною в галузі сільського господарства

Україна співпрацюватиме з Аргентиною в галузі сільського господарства

Укрінформ
Україна та Аргентина співпрацюватимуть у сфері тваринництва, виноградарства та виноробства, науково-технологічного розвитку, а також планується спільне створення логістичного центру та аграрних кооперацій.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє Мінагрополітики.

"Ще одним цікавим напрямком для нашої співпраці та спільних проектів може стати розвиток сільськогосподарської техніки та обладнання в Україні. Аргентина хоче експортувати техніку чи окремі компоненти в Україну. Ми хочемо розвивати внутрішнє виробництво, тому вбачаємо великі можливості для кооперації в цьому напрямку, в тому числі для експорту в треті країни", - підкреслила Трофімцева.

За її словами, українська сторона також зацікавлена у співпраці з аргентинськими партнерами за такими напрямками, як управління водними ресурсами та розвиток систем зрошення.

Мінагрополітики додає, що аргентинська сторона має намір активізувати співпрацю з Україною за наступними напрямками: розвиток тваринництва, виноградарства та виноробства, створення спільного логістичного центру, ефективна кооперація в агросекторі та науково-технологічна співпраця.

Трофімцева зазначила, що для України також важливо збільшити обсяги аграрного експорту до Аргентини.

Нагадаємо, у 2016 році товарообіг між Україною та Аргентиною становив $53,9 млн. Обсяг імпорту з Аргентини становив - $53,85 млн. В основному Україна закуповувала: рибу, ракоподібних, молюсків, плоди, горіхи та цедру, насіння олійних культур, тютюн та вироби з нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-