Nord Stream 2: Литва підтримує позицію Києва і Варшави – прем’єр

Nord Stream 2: Литва підтримує позицію Києва і Варшави – прем’єр

Укрінформ
Литва готова підтримати позицію Польщі та України щодо недоцільності та політичної забарвленості проекту побудови другої ланки газопроводу "Nord Stream 2", який лобіює "Газпром".

Про це сказав глава уряду Литви Саулюс Сквярняліс в ході зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, Прем'єр-міністром Республіки Латвії Марісом Кучінскісом та Прем'єр-міністром Естонської Республіки Юрі Ратасом. Зустріч відбулася в Києві в рамках роботи Українсько-Балтійського форуму глав урядів та Київського безпекового форуму, інформує Урядовий портал.

"Ми вважаємо, що Україні важливо продовжувати енергетичні реформи й забезпечити конкурентність у секторі енергетики. Ми цінуємо ваш досвід і готові запропонувати допомогу, в тому числі в сфері синхронізації вашої енергосистеми з енергосистемою ЄС. Ми також підтримуємо ваш намір залишатися транзитною країною. Ми вирішили підтримати польську сторону в судовій справі щодо запуску проекту "Nord Stream 2". Сьогодні ми вважаємо, що Україна має залишатися основним транзитним шляхом (для російського газу). А натомість ми також шукаємо нових шляхів для поставок зрідженого газу з Литви - через наш термінал", - сказав Сквярняліс.   

Він також додав, що Литва завжди стояла на позиціях визнання територіальної цілісності України і засудження анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-