Ізраїль планує імпортувати з України 2,5 тисячі тонн яловичини щомісяця

Ізраїль планує імпортувати з України 2,5 тисячі тонн яловичини щомісяця

Укрінформ
Ізраїль планує імпортувати українську яловичину у довгостроковій перспективі і розпочати з 2,5 тис. т продукції щомісячно.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє Мінагрополітики.

"Експорт української яловичини матиме великий попит з боку Ізраїлю. Йдеться про постачання як мінімум 2,5 тис. тонн м’яса на місяць. При цьому ізраїльські компанії готові допомагати, як з отриманням сертифікату кошерності, так і з іншими ветеринарними питаннями. Більше того, ізраїльська сторона зацікавлена в довгостроковій співпраці, тому ця тема може бути цікавою для тих виробників і переробників, хто тільки збирається інвестувати у виробництво яловичини в Україні», - зазначила Трофімцева.

Вона додала, що найближчим часом Україну відвідають інспектори з Ізраїлю з метою поновлення імпорту яєць.

Товарообіг аграрної продукцією між Ізраїлем та Україною за 2016 рік склав $301,4 млн, з яких експорт української продукції становив $292,9 млн, а імпорт - $8,5 млн. Ізраїль входить у двадцятку країн, з якими Україна має найбільший товарообіг продукцією АПК. Головні товари експорту української продукції: зернові злаки - $175,9 млн, залишки і відходи харчової промисловості - $45,5 млн, насіння олійних культур - $32,3 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-