Укрзалізниця приєдналася до транскаспійського транспортного коридору

Укрзалізниця приєдналася до транскаспійського транспортного коридору

Укрінформ
"Укрзалізниця" стала членом "Міжнародної асоціації "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут".

Про це в Фейсбуці повідомив керівник УЗ Войцех Балчун.

"Таке рішення одноголосно сьогодні у Баку прийнято на засіданні загальних зборів та правління цього об’єднання юридичних осіб. Ми подали детальну інформацію про поточний стан компанії, ознайомили зі стратегією реформування Укрзалізниці на найближчі п’ять років і висловили своє бажання приєднатись до такого перспективного проекту як "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут". Колеги з казахської, азербайджанської та грузинської залізниць високо оцінили наші кроки і потенціал УЗ. Тому прийняли нас до лав об’єднання і висловили зацікавленість у подальшій взаємній інтеграції можливостей залізниць, що тепер входять до розширеної асоціації ТМТМ", - написав він.

За словами Балчуна, Україна від цього об’єднання отримає нові шляхи для збільшення вантажної бази, зростання обсягів вантажопотоку та інші позитивні наслідки.

"Ставши сьогодні частиною цього транспортного коридору, ми отримали можливість впливати на стратегію його розвитку і позиціонування. І для Укрзалізниці, і для України це, як історично, так і стратегічно важливий крок. Попереду – наповнення конкретним змістом домовленостей про наміри", - зазначив керівник УЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-