Державній зерновій корпорації  за минулий рік відшкодували 607 млн грн ПДВ

Державній зерновій корпорації за минулий рік відшкодували 607 млн грн ПДВ

Укрінформ
Станом на березень 2017 року ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" отримала 607 млн грн відшкодованого податку на додану вартість за 2016 рік.

Про це повідомила Укрінформу прес-служба зернової корпорації.

"Протягом минулого року відносини ДПЗКУ з Державною фіскальною службою в частині повернення ПДВ були вельми складними. Але внаслідок зміни керівництва у жовтні минулого року, питання відшкодування ПДВ нарешті зрушило з мертвої точки. Саме у жовтні ми отримали перші 60 млн грн відшкодованого податку на додану вартість. Загалом на сьогодні, завдяки проведеній спільній роботі з ДФС України, держкорпорації вже відшкодовано з бюджету 607 млн грн", - розповів заступник голови правління ПАТ "ДПЗКУ" Олександр Сень. 

 За його словами, з урахуванням отриманих виплат, наразі заборгованість бюджету у відшкодуванні ПДВ за 2016 рік складає 664,5 млн грн.

Сень додав, що за результатами перевірок Державної фіскальної служби неузгодженим залишається ПДВ у розмірі 104,6 млн грн, який сформувався по закупівлях у період лютого-червня 2016 року. Корпорація має на меті оскаржити рішення ДФС.

Він підкреслив, що з жовтня минулого року у держкорпорації встановлено відсутність ризикових операцій по придбанню зернових, що свідчить про прозорість здійснених у цей період закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-