Державна зернова корпорація розширить експорт у треті країни через Китай

Державна зернова корпорація розширить експорт у треті країни через Китай

Укрінформ
Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) планує розширити експортні поставки зернових. Йдеться про продаж зерна у треті країни через китайську корпорацію ССЕС. 

Наразі ДПЗКУ відновила торгівлю зерновими через ССЕС та законтрактувала додаткові обсяги поставок, повідомляє сайт корпорації.

"Державна корпорація сьогодні має репутацію надійного партнера і постачальника зерна на зовнішніх ринках, тож команда трейдерів ДПЗКУ налаштована на значне розширення експортних поставок, зокрема через китайську корпорацію ССЕС на треті країни, про що вже є попередня домовленість зі стратегічним партнером", - повідомив директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності ПАТ «ДПЗКУ» Цезари Мациборські.

Зокрема, за словами Мациборські, внаслідок налагодження діалогу з ключовим партнером – китайською корпорацією ССЕС, незважаючи на відсутність квот на початок 2017 року, з грудня минулого року ДПЗКУ відновила торгівлю зерновими через ССЕС – за грудень-березень 2016/17 МР вже відвантажено майже 142 тис. тонн українського збіжжя та додатково законтрактовано ще 120 тис. тонн.

Загалом, за 8 місяців поточного маркетингового року, ДПЗКУ відвантажила на зовнішні ринки вже майже 1,5 млн тонн. Крім того, за два тижні березня місячний план вже виконаний на 86% - законтрактовано більше 180 тис. тонн.

«Незважаючи на проблему із забезпеченням зерновозами, яке залишається на рівні близько 45% від потреби, за липень-лютий 2016/17 МР корпорація відвантажила на зовнішні ринки майже 1,5 млн тонн зернових та олійних культур, залишаючись одним з лідерів українського зернового експорту", - повідомив Мациборські.

Згідно з даними світового інформаційного хабу по ринкам зернових, олійних та продуктів їх переробки Agrochart, у 2015/2016 маркетинговому році Державна продовольчо-зернова корпорація України очолила українську десятку найбільших експортерів зернових, перемістившись з другого на перше місце.

За даними Agrochart, десятка найбільших експортерів зернових України виглядала наступним чином:

1. ДПЗКУ (Державна продовольчо-зернова корпорація України)

2. «Кернел»

3. «Нібулон»

4. «Каргілл»

5. «Укрлендфармінг»

6. «Луї Дрейфус Україна Лтд»

7. «Бунге»

8. «Гранум Інвест»

9. «Вторметекспорт»

10. «COFCO Agri Ukraine».

Як повідомлялося, в 2013-2014 маркетинговому році Україна, експортувавши 32,3 млн тонн зерна, увійшла у трійку найбільших світових експортерів зерна.

У 2014-2015 маркетинговому році Україна залишила за собою третю позицію у світі за обсягами експорту зернових. Проте обсяг зернового експорту становив вже 34,8 млн тонн.

У 2015/2016 маркетинговому році Україна встановила новий рекорд з експорту зернових, майже перевищивши показник попереднього року на 5 млн тонн.

З 1 липня 2016 року розпочався новий маркетинговий рік 2016/2017, який завершиться 30 червня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-