Канада теж незабаром ратифікує Угоду щодо ЗВТ - посол

Канада теж незабаром ратифікує Угоду щодо ЗВТ - посол

Укрінформ
У Канаді обіцяють завершити процедуру ратифікації Угоди про вільну торгівлю з Україною вже найближчим часом.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Ця новина (про успішне голосування українським парламентом за ратифікацію Угоди про ЗВТ з Канадою – ред.) була чудово сприйнята нашими канадськими партнерами і ми отримали запевнення, що завершення ратифікації з канадського боку не займе багато часу», - сказав Шевченко.

За його словами, мова йде про кілька тижнів, необхідних на остаточне голосування у Сенаті.

«Йдеться про вимір кількох тижнів, які потрібні, аби Сенат проголосував за ратифікацію Угоди в третьому і остаточному читанні», – зазначив посол.

Як повідомляв Укрінформ, за ухвалення закону «Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою» учора проголосувало 272 народні депутати.

Реалізація закону дозволить завершити всі внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності Угодою про вільну торгівлю між Україною та Канадою, яка сприятиме розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між Україною та Канадою.

Угода також дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати переваги від безмитного доступу до ринку Канади, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва з метою підвищення конкурентоспроможності на нових ринках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-