Гройсман домовився з Ердоганом про конкретні економічні проекти

Гройсман домовився з Ердоганом про конкретні економічні проекти

Укрінформ
Перебуваючи в Анкарі з офіційним візитом, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман досяг конкретних домовленостей з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом стосовно активізації економічного співробітництва, зокрема реалізації конкретних проектів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Посилення співробітництва між обома країнами у торговельно-економічній сфері є однією з ключових передумов успішного розвитку стратегічного партнерства, зауважив глава українського уряду. У цьому контексті Володимир Гройсман зазначив, що підписання Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною на взаємовигідних умовах сприятиме процесу активізації торгівлі", - йдеться у повідомленні.

Винятково важливим є підписання оновленої Угоди про уникнення подвійного оподаткування та Угоди про взаємний захист інвестицій, підкреслив Гройсман.

Він також наголосив на необхідності провести до кінця 2017 р. в Анкарі 11 засідання двосторонньої міжурядової Комісії з питань торговельно-економічної співпраці.

Окремо сторони торкнулися питання співробітництва в оборонно-промисловій та авіакосмічній сферах.

Гройсман зауважив, що Україна має замкнутий цикл створення і виробництва пасажирських та транспортних літаків. Цей досвід, втілений у літаках Ан-148/158, може бути використаний у проекті створення турецького середньомагістрального літака.

Прем’єр-міністр України закликав турецьку сторону до більш тісної взаємодії в енергетичній сфері, зокрема щодо залучення українських компаній до будівництва та модернізації газосховищ.

У центрі уваги переговорів була також взаємодія у транспортній сфері. Домовлено розширити мережу авіаційного сполучення між двома країнами, у тому числі щодо налагодження рейсів з України до туристичних центрів Анталія та Ізмір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-