Укртрансгаз купуватиме газ невеликими порціями - за цінами європейського хабу

Укртрансгаз купуватиме газ невеликими порціями - за цінами європейського хабу

Укрінформ
Укртрансгаз закупатиме газ для виробничо-технологічних потреб невеликими лотами та з прив’язкою до цін на європейському газовому хабі NCG.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Після скасування попереднього тендеру АМКУ, ПАТ «Укртрансгаз» оголосив тендер на закупівлю 2,18 млрд куб. м природного газу для забезпечення виробничо-технологічних та власних потреб, а також для забезпечення балансування. За умовами тендеру закупівля поділена на 10 лотів – по 218 млн куб. м з метою надати можливість участі у конкурсі якомога більшій кількості постачальників. Строк поставки газу згідно з умовами закупівлі – з 1 квітня по 31 грудня 2017 року. Ціна за кожен місяць постачання буде індексуватись за формулою до цін на газ на ліквідному німецькому газовому хабі NCG, що гарантує ринковий рівень цін для Укртрансгазу.

«Ми підтримуємо рішення Укртрансгазу щодо розділення цієї закупівлі на лоти та використання ринкових механізмів визначення ціни. Це ще один крок до ефективного і конкурентного ринку газу в Україні», - зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

У 2016 році приватними газовидобувними компаніями було сумарно видобуто близько 4,2 млрд куб. м газу, але жодна компанія самостійно не видобула необхідні Укртрансгазу обсяги. Приватні імпортери поставили в Україну 2,9 млрд куб. м газу, при чому найбільший з них імпортував близько 1,2 млрд куб. м протягом 2016 року. Подрібнення закупівлі на лоти надасть можливість взяти участь у тендері більшій кількості потенційних продавців газу, зауважили в Укртрансгазі. 

У минулому році для виробничо-технологічних потреб та балансування Укртрансгаз використав 1,7 млрд куб. м газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-