Експеримент Держгеокадастру унеможливив службові зловживання - Мінагро

Експеримент Держгеокадастру унеможливив службові зловживання - Мінагро

Укрінформ
Експеримент Держгеокадастру з погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки унеможливила службові зловживання при погодженні землевпорядної документації.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

"За новою практикою, землевпорядна організація спрямовує проект на погодження до відділу Держгеокадастру за місцем розташування земельної ділянки - у фізичному вигляді або відскановану копію онлайн. Після реєстрації система документообігу відомства за випадковим принципом направляє його на погодження експерту в іншій точці країни. Простежити переміщення проекту і впливати на експерта замовник не може. Експерт теж не знає замовника і позбавлений можливості вимагати "гонорар", - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра агрополітики констатує, що у результаті експерименту 100% проектів розглядаються у встановлений законодавством десятиденний термін. З них 70% проектів - за 5 днів - ліміт, визначений внутрішнім нормативом Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Раніше ж проекти гальмувались на тижні і місяці.

Також завдяки уніфікації підходів та вимог до землевпорядної документації по всій країні знизилась кількість повторних повернень проекту на доопрацювання. 

Нагадаємо, у серпні 2016 року Кабінет Міністрів України вирішив провести експеримент з екстериторіального погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки. За 4 місяці експерименту на погодження надійшло майже 50 тис. проектів, з них понад 7 тис. - через портал, в електронному вигляді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-