МВФ підтримує створення Служби фінрозслідувань в Україні – Данилюк

МВФ підтримує створення Служби фінрозслідувань в Україні – Данилюк

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд підтримує позицію щодо скасування в Україні податкової поліції та водночас створення Служби фінансових розслідувань.

Про це розповів у понеділок у Вашингтоні міністр фінансів України за результатами зустрічей з керівництвом Фонду, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми поговорили про Службу фінансових розслідувань, тут у нас є спільна позиція, що податкової поліції не повинно бути, і МВФ підтримав цю позицію. Для мене це було надзвичайно принципово", - зауважив глава українського мінфіну.

Він назвав "пріоритетом" створення такої служби в Україні й зауважив, що у МВФ, а також у відповідних американських відомствах пообіцяли надати необхідну експертну допомогу.

"Відповідної експертизи в Україні немає, тому з такою підтримкою з боку МВФ, а також технічною допомогою з боку Податкової служби Сполучених Штатів й Міністерства фінансів США, ми зможемо запустити дуже сильну службу фінансових розслідувань", - зауважив міністр.

Він висловив переконання, що це буде "надзвичайно важливим" для всіх в Україні, хто мав справи з "репресивним" органом – Державною фіскальною службою.

Глава мінфіну також повідомив, що під час зустрічей в МВФ та з американськими партнерами обговорювалася ситуація навколо нинішніх подій в Україні навколо ДФС.

"Звичайно, це обговорювалося. МВФ знає мою позицію стосовно Державної фіскальної служби, і стосовно керівництва цієї служби. Я мав послідовну позицію, що має проходити реформа, а керівництво ДФС повинне це впроваджувати", - зазначив Данилюк.

Він поінформував, що зі свого боку висловив готовність пришвидшити реформування ДФС, у тому числі по окремих напрямах – на митниці й у податковій системі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-