Данилюк розповів, коли МВФ може виділити наступний транш Україні

Данилюк розповів, коли МВФ може виділити наступний транш Україні

Укрінформ
Україна та МВФ досягли домовленості щодо третього перегляду в контексті програми розширеного кредитування EFF, в рамках якого вже "на початку двадцятих чисел" березня може бути прийняте рішення про виділення наступного траншу.

Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк після зустрічей у Фонді в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз остаточно має бути вирішена дата засідання Ради директорів (МВФ – ред.) це буде, скоріше за все, 20-22 (березня – ред.), може трохи пізніше – на початку двадцятих чисел", - зауважив глава українського мінфіну.

Він пояснив, що за процедурою, засідання Ради директорів МВФ має відбутися не раніше ніж через два тижні після підписання оновленого меморандуму про взаєморозуміння. Міністр також підкреслив, що всі сторони досягли взаєморозуміння.

"Ми досягли згоди з МВФ стосовно наступного перегляду, тобто (виділення – ред.) наступного траншу, і тут (у Вашингтоні – ред.) ми проговорювали нашу співпрацю", - пояснив міністр.

У цьому зв'язку він розповів, що мав зустріч із першим заступником директора МВФ Девідом Ліптоном, а також говорив з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард "стосовно подальших перспектив співпраці". Загалом він охарактеризував ці розмови як такі, що пройшли в "позитивній і конструктивній атмосфері".

За словами міністра, у МВФ бачать, як Україна показує результати.

"Існує повне розуміння, що ми рухаємося в правильному напрямку, і ми працюємо як партнери - не стільки просимо допомоги, скільки разом рухаємося у змінах в країні", - зазначив міністр.

Як раніше повідомляло агентство, МВФ погодив оновлений меморандум з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-