Ярославський: Трактори ХТЗ - втричі дешевше закордонних аналогів

Ярославський: Трактори ХТЗ - втричі дешевше закордонних аналогів

Укрінформ
Вартість тракторів виробництва ХТЗ у 3-3,5 рази дешевше за іноземні аналоги.

Про це заявив власник ХТЗ Олександр Ярославський під час сьогоднішнього візиту на завод Президента України Петра Порошенка, повідомили Укрінформу в прес-службі групи DCH.

Зокрема, Ярославський зазначив, що Харківський тракторний завод відновив роботу після 10-місячного простою 6 січня 2017 року, виробничі роботи почалися 11 лютого. На сьогодні завод виробив вже 70 машин. "Але ми плануємо виробляти 150 машин на місяць", - підкреслив він.

Ярославський зазначив, що вартість харківських тракторів у 3-3,5 рази дешевше за іноземні аналоги.

За словами власника ХТЗ, на сьогодні всі судові процеси навколо заводу завершені, арешти з рахунків і майна зняті. Ярославський подякував за допомогу у вирішенні проблем підприємства Президенту.

Нагадаємо, сьогодні на ХТЗ Петро Порошенко заявив, що свідченням зростання економіки є відновлення Харківського тракторного заводу: "2000 харків'ян вийшли на роботу, плюс десятки тисяч виробників комплектуючих. Для вирішення проблем ХТЗ знадобилося втручання Президента. У результаті знайдений інвестор, 74 мільйонів гривень вкладено у ліквідацію боргів по зарплаті плюс 150 мільйонів - на закупівлю комплектуючих".

Глава держави також зазначив, що днями було затверджено державне оборонне замовлення на 2017 рік і на Харківському тракторному заводі планується відновити випуск бронетранспортерів МТ-ЛБ. Крім того, у рамках бюджетної програми виділено 600 млн грн на компенсацію 20% вартості вітчизняних тракторів при їх купівлі селянами.

Президент підкреслив важливість підтримки українського виробника. "Все це для того, щоб реалізувати головне - купуйте українське. Тому що це - якість, це - підтримка виробників, це - підтримка держави", - заявив Порошенко.

За його словами, до кінця року заробітна плата працівників ХТЗ зросте вдвічі. Президент зазначив, що держава буде допомагати повернути продукцію заводу на український ринок, а також знайти нові ринки, реструктурувати і за необхідності погасити бюджетну заборгованість.

Нагадаємо, Харківський тракторний завод відновив свою роботу 6 січня 2017 року після десятимісячного простою. На даному етапі підприємство активно набирає робітників основних професій. Загальний обсяг інвестицій групи DCH у ХТЗ складе від 300 до 500 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-