Черниш розказав, які товари дозволять переміщувати через лінію зіткнення

Черниш розказав, які товари дозволять переміщувати через лінію зіткнення

Укрінформ
Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш пояснив, що перелік товарів, які буде дозволено переміщувати через лінію зіткнення, стосуватиметься гірничо-металургійного комплексу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України.

Черниш зазначив, що відповідна постанова Кабінету міністрів була ухвалена за поданням Служби безпеки та передбачена Законом України "Про боротьбу з тероризмом".  Документ регулює порядок переміщення товарів через лінію зіткнення, в жодному разі не торгівлю, – наголосив міністр. За його словами, перелік товарів буде опубліковано згодом, він стосуватиметься гірничо-металургійного комплексу. 

Міністр нагадав, що за даними Держстату, минулого року Україна отримала майже 8 млрд доларів валютної виручки від підприємств чорної металургії. На великих підприємствах на непідконтрольних територіях працює понад 150 тисяч громадян України, які сплачують податки, в тому числі, військовий збір. 

Водночас, за його словами, так звана блокада залізничних шляхів в Донецькій та Луганській областях призводить до втрат держави не лише в економіці: 

"Україна матиме негативний внутрішній ефект через втрату великої кількості робочих місць, також існує загроза втрати світових металургійних ринків, на які буде складно повернутися. Крім того, продовження так званої блокади призведе до  розірвання усіх  зв’язків між людьми по обидва боки лінії зіткнення та відокремлення територій України", – зазначив Черниш.

Як повідомлялося, уряд на засіданні 1 березня затвердив "Порядок переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції". Документ було розроблено на виконання статті 12 Закону України "Про боротьбу з тероризмом". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-