Данилюк: ДФС мала відзвітувати про ефективність роботи ще наприкінці 2016-го

Данилюк: ДФС мала відзвітувати про ефективність роботи ще наприкінці 2016-го

Укрінформ
Міністерство фінансів спільно з експертами і МВФ розробили для ДФС ключові показники ефективності роботи, про результати яких голова відомства Роман Насіров досі не відзвітував.

Про це в інтерв'ю LIGA.net сказав міністр фінансів Олександр Данилюк. 

"Я прийшов у Мінфін, щоб серед іншого реформувати податкову службу. У вересні 2016-го ми встановили для ДФС ключові показники ефективності (КПЕ). Це абсолютно нова практика в нашій країні. Адже раніше у нас був один показник - або зібрали податки, або не зібрали. А яким чином зібрали - це вже інше питання", - сказав Данилюк.

За його словами, разом з експертами МВФ було розроблено нові індикатори для ДФС, враховуючи досвід інших країн, де вони публічно встановлюються. 

"Наприклад, як в Англії. Це не просто загальні фрази про те, як треба жити, це близько 15 конкретних показників, яких повинна досягти ДФС. І виконання поставлених цілей крім Мінфіну має контролювати суспільство - в цьому суть. По багатьох з індикаторів термін закінчувався наприкінці 2016 року. Але досі голова ДФС так і не відзвітував про результати. Журналісти ще у вересні мені ставили питання: "А якщо ДФС не  виконуватиме ці КПЕ?". Тоді я відповів: "Буду приймати кадрові рішення", - зазначив Данилюк.

За його словами, ДФС не надала даних, хоча повинна була зробити це ще наприкінці минулого року. 

"А я хочу, щоб їх політика була відкритою, щоб вони демонстрували результати своєї роботи. Але поки ДФС звітує вибірково: показує те, що їм вигідно. Повної картини ми не бачимо. Збір податків виконується, але незрозуміло, вони притиснули бізнес, чи може десь ПДВ не відшкодували. Доводиться збирати безпосередньо у них по крихтах інформацію, щоб розібратися", - додав Данилюк. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-