Експерти СБ допоможуть з впровадженням Національної лісової програми України

Експерти СБ допоможуть з впровадженням Національної лісової програми України

Укрінформ
Світовий банк надасть експертну допомогу для розробки та впровадження Національної лісової програми України.

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов'язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич на своїй сторінці у Facebook  за результатами зустрічі з представниками місії Світового банку з питань лісового господарства, навколишнього середовища та природних ресурсів Валері Хікей та Ендрю Мітчелем.

За словами Юшкевич, під час зустрічі основним питанням було – комплексна реформа лісового господарства. "Представники Світового банку підтримали наше бачення у цьому питанні. Домовилися, що вони надаватимуть свою допомогу як на стадії розробки реформування, так і під час впровадження. Щоб розуміти, як побудувати Національну лісову програму ми маємо знати реальний стан лісів України. Адже, як підкреслила Валері Хікей, реформування повинно охоплювати не лише ліси підпорядковані Держлісагентству, а всі ліси. Ми домовилися, що експерти Світового банку розглянуть підготовлене нами технічне завдання для здійснення повноцінного обліку українських лісів. Вони зі свого боку долучаться до цього проекту, який ми започатковуємо з австрійцями. Зокрема, нададуть пропозицій щодо міжнародних стандартів обліку та технічної допомоги з його проведення. Маючи достовірну інформацію обліку лісів, ми зможемо вдосконалити державний лісовий кадастр та забезпечити постійний моніторинг діяльності лісового господарства за допомогою засобів дистанційного зондування землі", - написала вона.

Керівник Держлісагентства повідомила, що окрім того, Світовий банк розгляне можливість підтримати роботи з національної лісової інвентаризації. Це більш довготривалий процес, який включатиме комплекс заходів по Україні із залученням всіх зацікавлених сторін.

Домовилися також, що Світовий банк надасть експертну допомогу для розробки та впровадження Національної лісової програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-