У Єврокомісії сказали, коли Україна отримає другий транш фіндопомоги

У Єврокомісії сказали, коли Україна отримає другий транш фіндопомоги

Укрінформ
Рівень стабілізації макрофінансової ситуації в Україні дозволяє продовжувати перемовини щодо отримання другого траншу фінансової допомоги ЄС.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг Валдіс Домбровскіс під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе в Брюсселі, зазначається на Урядовому порталі.

"Рівень стабілізації макрофінансової ситуації в Україні відповідає усім вимогам, необхідним для продовження діалогу щодо отримання другого траншу в рамках фінансової допомоги", – сказав Домбровскіс.

Єврокомісар запевнив українську сторону, що процедуру виділення згаданих коштів макрофінансової допомоги буде розпочато відразу після виконання Україною відповідних домовленостей з ЄС.

За даними прес-служби віце-прем’єр-міністра, обсяг другого траншу макрофінансової допомоги ЄС становить 600 млн євро.

Крім того, Климпуш-Цинцадзе розповіла Домбровскісу про поточну ситуацію на Донбасі та заходи, яких вживає Україна для уникнення гуманітарної катастрофи в районі Авдіївки через активізацію обстрілів цього району підтримуваними Росією бойовиками з використанням важкої артилерії.

"Віце-президент ЄК засудив порушення режиму припинення вогню бойовиками і наголосив на необхідності повного виконання Мінських домовленостей", - зазначили в прес-службі українського урядовця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-