У МінАПК обговорили основи реформування управління лісовою галуззю

У МінАПК обговорили основи реформування управління лісовою галуззю

Укрінформ
Виконуюча обов'язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич виступає за комплексну реформу галузі.

Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook, коментуючи обговорення у Міністерстві аграрної політики та продовольства України принципів реформування управління галуззю, пише РБК.

Під час дискусії планів реформування був присутній і головував перший заступник керівника відомства Максим Мартинюк.

За словами Юшкевич, під час обговорення розглядалося кілька підходів, зокрема, і напрацювання програми FLEG Світового банку, і досвід європейських країн.

"Моя чітка позиція, і її підтримали учасники наради, полягає в тому, що реформа лісового господарства повинна бути комплексною. І у першу чергу, потрібно розробити нові підходи до ведення лісового господарства, розробити і прийняти законодавчі зміни. Після цього ми зможемо побачити, як можна змінити інституційну модель управління лісами. Перш за все, потрібно ще й враховувати природні та кліматичні умови і проблеми південно-східних областей", - пояснила Юшкевич.

Вона додала, що Офіс ефективного регулювання проведе дослідження, щоб адаптувати реформу управління державними підприємствами до реалій, в яких зараз працюють лісогосподарські підприємства України. Тут, за її словами, необхідно обов'язково взяти до уваги багато вузькопрофільних факторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-