Майже половину експорту України становлять продукти - Мінагро

Майже половину експорту України становлять продукти - Мінагро

Укрінформ
Обсяг експорту українських аграрних та харчових продуктів у 2016 році у вартісному виразі склав $15,5 млрд - це 42,5% від загального експорту України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України з посиланням на заступника міністра аграрної політики та продовольства з європейської інтеграції Ольгу Трофімцеву.

«Український аграрний сектор, включаючи переробну промисловість, показав чудовий експортний результат в 2016 році. Цифри кажуть самі за себе. Зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу за 2016 рік досяг у вартісному $19,6 млрд. В загальному зовнішньоторговельному обігу країни це склало 26,1%»,- розповіла Трофімцева. 

За її словами, експорт української аграрної продукції у 2016 році зріс на 4,5% у порівнянні з 2015, і також зросла вартість експорту.

Як повідомлялося, найпопулярнішими експортними товарами у 2016 році стали: зернові культури, олія та насіння олійних культур. Також велику частку експорту отримали соя, цукор та м'ясо. А лідерами з імпорту української аграрної продукції стали країни Азії, загальна вартість експорту до країн цього регіону склала $7 099,2 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-