У Києві клієнтів

У Києві клієнтів "дочок" російських банків під балалайку закликають забрати гроші

Фото
Укрінформ
Активісти політичної партії «Національний корпус» зранку понеділка пікетують у Києві центральні офіси дочірніх компаній російських банків «Промінвест банк», «Сбербанку Росії», «БМ-Банку», «ВТБ-банку» та «Альфа-Банку».

Пікетувальники закликають українських вкладників забрати свої кошти з російських фінустанов, бо переконані, що діяльність цих банків на території нашої держави «шкодить українській економіці і означає спонсорування війни на сході України».

Про це в понеділок повідомляється на офіційному сайті партії.

«Промінвестбанк сьогодні розпочав свою роботу під вигуки «Слава Росії!» та гру на балалайці. Мабуть, так, як його керівники мріяли розпочинати кожен ранок, враховуючи що цей банк є дочірньою компанією російської банківської системи», - зазначається на сайті політичної партії.

Так само під бренькіт балалайки робочий день у понеділок, 30 січня, розпочався і для працівників інших дочірніх компаній російських банків у Києві: «Сбербанку Росії», «БМ-Банку», «ВТБ-банку» та «Альфа-Банку». Протестувальники зустрічають клієнтів цих фінансових установ плакатами з написом «Ласкаво просимо до Росії». Крім цього, активісти обклеїли  офіси цих установ листівками, в яких попереджають вкладників про закриття банків країни-агресора в Україні та закликають українських вкладників забрати свої кошти із цих російських фінустанов.

«Увага! Це банк країни-агресора. Він буде закритий. Терміново забирайте свої гроші», - написано на листівках із зображенням Кремля. 

Протестувальники не перешкоджають проходу працівників і клієнтів банків. Натомість останнім активісти роз’яснюють, що, тримаючи гроші в «дочці» російського банку – «кожен вкладник фінансує вбивць нашого народу».

На місці акцій громадський правопорядок забезпечують поліцейські та військовослужбовці Національної гвардії України.

Як зазначили у відділі комунікації поліції Києва, зранку в понеділок до чергової частини Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення, що групи невідомих чоловіків прибули до приміщень банків, розташованих за різними адресами, та «намагаються потрапити всередину. Окрім цього, вони розливають фарбу та клеять плакати на стіни фінансових установ».

На місця події виїхали патрульні наряди та слідчо-оперативна група територіального управління поліції. Наразі вони спілкуються з учасниками акції. Окрім цього, для забезпечення правопорядку та недопущення провокацій залучені бійці Національної гвардії України.

Відомості про подію зареєстровані в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Шевченківського управління поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-