В Україні може з’явитися арабський банк

В Україні може з’явитися арабський банк

Укрінформ
Українсько-арабська ділова рада запропонувала створити в Україні банк зі 100% капіталом арабських бізнесменів. Нова фінустанова повинна полегшити вихід на ринок України багатьох компаній з Близького Сходу, які готові інвестувати у сільське господарство і переробну промисловість.

Про це заявив президент українсько-арабської ділової ради Шейх Емад Абу Алруб, повідомляє UBR.

"Ми хочемо створити в Україні арабський банк, який полегшить вихід на ринок багатьох компаній з Близького Сходу. Представники Національного банку і Кабінету міністрів підтримують нашу ідею. Зараз ми займаємося налагодженням контактів між українськими і арабськими діловими колами", - заявив президент українсько-арабської ділової ради.

При цьому стратегічним завданням організації є залучення в Україну інвестицій на загальну суму $100 млрд. За словами президента українсько-арабської ділової ради, арабські компанії готові інвестувати у сільське господарство і переробну промисловість України.

"Проте в Україні варто ухвалити закони, які б захищали іноземні інвестиції, боролися з корупцією у судовій гілці влади і спростили візовий режим для представників ділових кіл", - зазначив Шейх Емад Абу Алруб.

Віце-президент українсько-арабської ділової ради Олег Березюк закликав арабських підприємців оперативно інформувати про всі випадки корупції з боку правоохоронних органів і місцевої влади, які протоколюватимуться і відразу прямуватимуть на розгляд перших осіб України. Крім того, українсько-арабська ділова рада готова сприяти залученню іноземних інвестицій в Україну, допомагаючи розробляти відповідні нормативно-законодавчі акти.

Фото: facebook.com/ukr.ar.bc

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-