Наглядову раду

Наглядову раду "Приватбанку" очолив турецький банкір

Укрінформ
Головою наглядової ради "Приватбанку" став банкір із Туреччини Енгін Акчакоча.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, таке рішення ухвалено на перших зборах нової наглядової ради "Приватбанку" у вівторок, 17 січня.

"Вчора відбулась перша зустріч нової Наглядової ради ПриватБанку та обрано її голову... Впевнений, Енгін Акчакоча, якого обрано головою ради, чудово впорається з новими обов'язками", - зазначив міністр.

Він повідомив, що Акчакоча - це легендарний банкір, який свого часу допоміг Туреччині подолати фінансову кризу, а сьогодні "допомагатиме відбудувати найбільший банк у державі".

Водночас Данилюк наголосив, що нині в найбільшому банку України впроваджується краще корпоративне управління. Адже раніше з трьох членів ради двоє були власниками банку і всієї групи "Приват", якій видавались кредити. "Звичайно, коли в наглядовій раді не було незалежних членів та ще й вона складалася з акціонерів банку, інтереси вкладників не були на першому місці", - зауважив він.

Тепер же, наголосив керівник Мінфіну, наглядова рада державного "Приватбанку" сформована з кращих світових професіоналів, і більшість у ній становлять іноземці та представники міжнародних фінансових організацій.

"Та найголовніше, що нова наглядова рада є справді незалежною. Просто показово, і як контраст з минулим, що засідання наглядової ради, на якому обирали голову та незалежного аудитора для підтвердження щорічної звітності, пройшло, коли я був у Давосі. Тепер наглядова рада буде приймати рішення не в інтересах окремих людей чи бізнесів, а в інтересах держави та згідно з законом", - переконаний міністр.

Як повідомлялося, 18 грудня 2016 року уряд ухвалив рішення про націоналізацію «Приватбанку». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-