Президент підписав зміни до Податкового кодексу для покращення інвестклімату

Президент підписав зміни до Податкового кодексу для покращення інвестклімату

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні».

Як повідомляє прес-служба Глави держави, підписання документа відбулося під час зустрічі з головою Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною та Міністром фінансів Олександром Данилюком.

«У зв'язку з прийняттям цього Закону податкові інспекції на рівні районів перетворяться з контрольних та перевіряючих органів на консультативні. Це дуже важливо. Саме такою ми повинні бачити податкову інспекцію, коли підприємець туди звертається та отримує консультації. Більше немає ніяких «маски-шоу», жодних корупційних схем», - зазначив Президент.

Глава держави також зауважив, що відтепер контрольні функції податкової інспекції залишаються на обласному рівні.

«Це означає значне підвищення рівня компетентності та професіоналізму. До речі, це також значно скоротить кількість перевірок контролюючими та перевіряючими органами», - переконаний Порошенко.

За його словами, законом звільняються на три роки від будь-яких перевірок новостворені підприємства, якщо вони мають обіг менше 3 млн грн.

Крім того, він розповів, що відтепер доступ до реєстрів відшкодування податку на додану вартість передаються від фіскальної служби до Мінфіну.

«Найближчим часом, коли цей закон після підписання буде оприлюднений і введений в дію, ми будемо мати якісні зміни в інвестиційному і податковому кліматі», - зазначив Президент.

В свою чергу, голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна підкреслила, що цим законом створюються механізми для виходу бізнесу з тіні.

«Я думаю, що бізнес нам буде дякувати, коли ознайомиться з усіма нормами. Справді це нові відносини між державою і бізнесом. І, до речі, перший крок назустріч бізнесу зробила держава. Я думаю, що бізнес нам відповість тим же - довірою до держави», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у «бюджетну» ніч з 20 на 21 грудня Верховна Рада ухвалила закон № 5368 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату». За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів. Прийняття цього закону було необхідне для подальшого ухвалення Державного бюджету на 2017 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-