Насіров: У новому році треба рухатись до мінімалки у 5 тисяч

Насіров: У новому році треба рухатись до мінімалки у 5 тисяч

Укрінформ
Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров вважає, що мінімальну заробітну плату для українців поступово необхідно піднімати щонайменше до 5 тисяч гривень.

Про це він сказав під час селекторної наради щодо підвищення рівня мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У новому році нам треба буде рухатися до наступного кроку, щоб це було 5 тисяч гривень», - сказав Насіров.

За його словами, підвищити рівень заробітних плат вкрай необхідно, адже від цього значною мірою залежать доходи держави.

Насіров зазначив, що протягом року Державна фіскальна служба робить акцент на тому, щоб в Україні більше коштів збиралося з податку на прибуток та податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Зі збільшенням зарплат збільшиться абсолютна сума надходжень до державного бюджету.

«Ситуація в країні з частковою тінізацією існує. На сьогодні, або за результатами 2016 року, людей, які отримують заробітну плату та в Україні взагалі не сплачують податки та єдиний соціальний внесок до пенсійного фонду, приблизно 10, 5 млн», - сказав він.

За словами керівника ДФС, навіть є випадки, коли керівники підприємств призначали собі мінімальну заробітну плату. «Ми вважаємо, що це нереально, нечесно і не відповідає дійсності», - наголосив Насіров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-