ТОП-100 держкомпаній за півроку показали прибуток у 31 мільярд – МЕРТ

ТОП-100 держкомпаній за півроку показали прибуток у 31 мільярд – МЕРТ

Укрінформ
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі повідомляють, що за попередніми результатами 6 місяців 2016 року топ-100 найбільших компаній державної власності показали прибуток у 31 млрд гривень, проти збитку 53,2 млрд грн у 2015 році.

Про це на підсумковій прес-конференції сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За попередніми результатами 6 місяців 2016 року топ-100 (компаній держвласності - ред.) показали прибуток у 31 млрд гривень, на відміну від збитку 53,2 млрд грн у 2015 році. Ми говоримо про державні компанії, де припадає 86% активів держави", - сказав Кубів.

Він наголосив, що найбільші активи сконцентровані у нафтовому секторі, транспортній сфері та електроенергетиці.

"Цього року ми вирішили зосередитись не тільки на топ-100 компаній, а вперше зрозуміти, що відбувається з 3500 державними підприємствами. Мінекономрозвитку завершило процес інвентаризації та сортування державних підприємств. Вже на початку року ми запропонуємо уряду затвердити стратегічне бачення поводження з державними активами", - додав Кубів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-