Виробництво зернових в Україні цьогоріч зросло на 6% - FAO

Виробництво зернових в Україні цьогоріч зросло на 6% - FAO

Укрінформ
Збір врожаю зернових культур в 2016 році практично завершено. В Україні загальний обсяг виробництва зернових оцінюється в 63 млн тонн, що майже на 6% більше, ніж у 2015 році.

Про це йдеться у черговому огляді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), наданому Укрінформу.

"Близько 40% від загального обсягу врожаю припадає на пшеницю, врожай якої оцінюється в 26,1 млн тонн, що всього на 2% нижче за рекорд попереднього року. Незначне зниження виробництва пшениці більш ніж компенсується зростанням виробництва кукурудзи (на 10%, або до 26 мільйонів тонн), а також - збільшенням виробництва ячменю на 15% в результаті розширення посівних площ", - йдеться у повідомленні.

В огляді також зазначається, що очікують рекордно високий урожай зернових за підсумками поточного року в європейській частині СНД. Сукупний обсяг виробництва зернових в даному регіоні оцінюється на рівні 189 мільйонів тонн, що на 9% вище обсягів 2015 року.

"Збільшення виробництва зернових, головним чином, є результатом зростання обсягів пшениці, які оцінюються в 102 млн тонн, що на 11% більше порівняно з і так високим рівнем минулого року", - зауважили в продовольчій організації ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-