Українські грунти втрачають свою родючість - Інститут грунтознавства

Українські грунти втрачають свою родючість - Інститут грунтознавства

Укрінформ
Вміст поживних речовин в українських чорноземах на сьогодні вже вдвічі нижчий, ніж в землях Західної Європи, де понад 150 років триває ера їх хімізації.

Таку інформацію озвучив під час парламентських слухань, присвячених земельній реформі в Україні, директор ННЦ "Інститут грунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського" Святослав Балюк, повідомляє журнал з питань агробізнесу "Пропозиція".

За його словами, за останні 130 років чорноземи в Україні втратили 30-40% гумусу, тому вже перейшли до розряду грунтів із середньою родючістю. До того ж, з 26 млн га українського чорнозему не менш як 15 млн га перебувають у деградованому стані.

Експерт наголосив на необхідності створення державної служби з охорони грунтів на зразок такої, яка діє у США, та яка візьме на себе повну відповідальність за стан земельних ресурсів.

Також він повідомив, що Інститут грунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського спільно з МінАПК підготував проект закону "Про збереження грунтів та охорону їх родючості" та Державну програму охорони грунтів, які запропонував ухвалити найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-