Бюджет-2017: на ремонт доріг - вдвічі більше грошей

Бюджет-2017: на ремонт доріг - вдвічі більше грошей

Укрінформ
У 2017 році на ремонт автомобільних доріг з бюджету буде направлено вдвічі більше коштів, ніж у 2016 році. Відповідне фінансування закладено в державному бюджеті на 2017 рік, прийнятому Верховною Радою сьогодні вночі.

Про це повідомив у Фейсбуці експерт у сфері транспорту та інфраструктури, екс-радник міністра інфраструктури Олександр Кава на своїй сторінці.

"Сьогодні вночі Верховна Рада прийняла державний бюджет на 2017 рік. З державної казни на автомобільні дороги передбачається направити 29,2 млрд грн. Це вдвічі більш, ніж цього року", - прокоментував експерт.

Планується, що з цих грошей 7 млрд грн буде направлено на обслуговування кредитів Державного агентства автомобільних доріг України і не менше ніж 4 млрд грн – на поточне зимове та літнє утримання автомобільних доріг. У результаті безпосередньо на ремонти буде направлено 18 млрд грн.

"За ці кошти буде відремонтовано більше ніж 2,2 тис. км автомобільних доріг країни, що втричі більше, ніж в 2016 році. Це хороший шанс для модернізації вітчизняної мережі автомобільних доріг. Також це можливість мільйонам наших співвітчизників їздити дорогами з великим комфортом і заощадити час, а для бізнесу – можливість підвищити свою ефективність і знизити транспортні витрати.

Ремонти доріг проводитимуться за маршрутним принципом, а це означає, що ремонтуватися будуть не окремі ділянки, а цілі напрямки, що зв'язують між собою міста. Це матиме хороший мультиплікативний ефект", - підкреслив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-