Держгеокадастр розпочинає щомісячні аналітичні огляди

Держгеокадастр розпочинає щомісячні аналітичні огляди

Укрінформ
З початку року на земельних аукціонах передано в оренду більш як тисячу земельних ділянок за середньою ціною понад 2 тисячі грн за 1 гектар.

Про це повідомляє Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру у своєму першому щомісячному аналітичному огляд.

"Станом на 11 листопада 2016 року було проведено 550 аукціонів на яких передано в оренду  1174 с/г земельних ділянок площею 28,8 тис. га за середньою ціною 2199,3 грн/га від нормативної грошової оцінки. Середній рівень конкуренції за ділянку складав 2,75 проценти", - йдеться у повідомленні.

У земельному відомстві зауважили, що продаж прав оренди на земельні ділянки с/г призначення державної власності проводиться з 2013 року, хоча до 2016 року все ще становила незначний відсоток від усіх договорів оренди. В цілому ціна оренди на аукціоні значно вища. Наприклад, у 2015 р. проведено 397 аукціонів, на яких продано прав оренди на 1134 земельних ділянок с/г призначення площею 27,9 тис. га, а орендна плата склала близько 1377,8 грн/га від нормативної грошової оцінки за стартової ціни на рівні 799,5 грн/га (для порівняння: середня орендна плата поза аукціонами в Україні становить 1169,21 грн/га).

Це перший випуск аналітичних оглядових матеріалів щодо стану земельних відносин в Україні, який проводить Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та проект Світового банку “Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносин в Україні”. Він присвячений передачі в оренду сільськогосподарських земель через аукціони. Публікації будуть здійснюватися на регулярній основі, періодичність – раз на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-