Український виробник міг би заходити на ринки ЄС через Литву - Порошенко

Український виробник міг би заходити на ринки ЄС через Литву - Порошенко

Укрінформ
Литва може і має бути плацдармом для проникнення українського виробника на європейський ринок.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на другому Українсько-литовському економічному форумі, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Литва може і має бути тим плацдармом проникнення на європейський ринок українського виробника. Ми добре розуміємо, знаємо можливості та традиції один одного, ми довіряємо один одному і маємо унікальну синергію розвитку нашого бізнесу", - наголосив Президент. 

Він зазначив, що на сьогодні Європейський Союз вже займає перше місце в товарообігу України - більше 45%, однак цього "ще мало".  

Петро Порошенко наголосив, що за останні три роки в Україні було зроблено дуже багато, зокрема вдалося знизити рівень інфляції, який у 2014 році складав 45-65%; було відновлено зростання ВВП; стабілізовано курс гривні та покращено макроекономічну ситуацію. Крім того, було забезпечено енергетичну безпеку шляхом диверсифікації джерел енергопостачання та покращено показники "Нафтобазу", реформовано систему державних закупівель, розпочато дерегуляцію і децентралізацію, реформу податкової системи.

Президент зазначив, що нині проводиться важлива судова реформа, яка забезпечить можливість громадянам та інвесторам знаходити правду та справедливість в судах. 

Глава держави також нагадав, що в Україні була створена та запрацювала нова антикорупційна структура. Він наголосив, що кожен український чиновник, суддя, прокурор, правоохоронець має відзвітувати про походження свого майна: машин, дач, квартир, банківських рахунків, великої кількості готівки, яка зберігається вдома. "Мета електронних декларацій не цікавість, подивитися в замковий отвір, а ефективні антикорупційні кроки", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-