Данська компанія хоче інвестувати в сонячні електростанції під Чернобилем

Данська компанія хоче інвестувати в сонячні електростанції під Чернобилем

Укрінформ
Датська компанія Nordic Power Partners (NPP) зацікавлена взяти участь у проекті будівництва парку сонячних електростанцій потужністю не менш ніж 100 мегават у Чорнобильській зоні відчуження.

Про це заявив директор NPP Есбен Крістенсен на зустрічі з міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком, повідомляє Урядовий портал.

"Ми вважаємо цей проект достатньо цікавим і перспективним не тільки через всебічну його підтримку з боку уряду України, його масштаб та інвестиційну привабливість, але й тому, що цей проект істотно впливає на галузь відновлювальної енергетики і стане позитивним сигналом для інвесторів в усьому світі. Також істотним мотивом для нас є соціальний аспект реабілітації зони відчуження", - сказав Крістенсен.

У компанії переконані, що участь в проекті забезпечить технічну та організаційну складові проекту на світовому галузевому рівні і приверне увагу з боку міжнародних інвесторів і фінансових інститутів до розвитку відновлювальної енергетики в Україні.

У ході зустрічі українська та датська сторони обговорили деталі реалізації проекту будівництва парку сонячних електростанцій потужністю не менш ніж 100 мегават у зоні відчуження.

Міністр екології підкреслив, що наразі вже врегульовані всі питання на законодавчому рівні щодо правового режиму території, що надає підстави для перетворення зони відчуження - території, яку весь світ звик бачити як збиткову, на територію інновацій та реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-